IDAHOT | Bedankt voor het luisteren

IDAHOT | Bedankt voor het luisteren

Bedankt voor het luisteren

Informatie

  • Prijs €0,05
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start vrijdag 17 mei 2024 20:15
  • Einde vrijdag 17 mei 2024 22:00
Archief

Toneel

Theater

Over de voorstelling

Belangrijk: Deze voorstelling is gratis te bezoeken. En is inclusief garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand en een drankje na afloop.  Met dank aan o.a. de Gemeente Ede. Reserveer wel even je plekje via de knop tickets.

Let op: er staat dat een ticket €0,05 kost. Als je in het invulveld Actiecode de code Gratis invult, dan wijzigt de prijs naar € 0,-

 

Bedankt voor het luisteren

Een week voor Pride is het IDAHOT dag, een belangrijke dag voor de queer community. Gemeente Ede en Cultura organiseren samen, naar eerder succes, een pre-pride dialoog om stil te staan bij de plek van IDAHOT en Pride in Ede.

Dit jaar is het thema ‘Bedankt voor het luisteren’ naar de gelijknamige voorstelling van Wouter Haaksema waarin wordt stil gestaan bij de zoektocht naar verbinding tussen geaardheid en religie. Ook in Ede speelt de zoektocht naar deze verbinding een grote rol. Aan de hand van deze voorstelling willen we met elkaar de dialoog aan gaan en naar elkaar blijven luisteren. Luister je mee?

Wouter Haaksema – Bedankt voor het luisteren

Op een plek vol schoonheid, veiligheid en nabijheid van God zit een jongen. Zijn naam is Wouter. Daar, op die plek, wordt hij geconfronteerd door de conservatieve, christelijke barbiepop Christa. Zij maakt stekende en ingewikkelde opmerkingen over zijn homoseksualiteit. Wouter is hier altijd stil over geweest, maar de stilte begint te voelen als een leugen. Hij besluit te openen.

Door middel van muziek, typetjes, rituelen, beweging en tekst neemt deze voorstelling het publiek mee in zijn worsteling. Maar vooral in de zoektocht naar verbinding tussen deze twee werelden. ‘Bedankt voor het luisteren’ is licht, vrij en poëtisch, met ruimte voor zowel een humoristisch absurdisme als een intieme kwetsbare werkelijkheid. Alvast bedankt voor het luisteren!

Panelgesprek
Na afloop van de voorstelling willen we naar elkaar luisteren in de zoektocht naar verbinding tussen geaardheid en religie. We doen dit onder leiding van een panel die ons bij de hand neemt in vragen over aanrijdingen en de stemmen in onze omgeving, maar hopen daarin ook input vanuit jou te mogen ontvangen.

Het panel bestaat uit:

Wouter Haaksema (acteur)

Karin Bijl (wethouder diversiteit en inclusie)

Rob Renger (huidige trekker LHBTopdeCHE)

Nicole Steijsiger (sociaal werker met LHBT+ expertise)

 

The Growing Wall of Love
Tijdens de Borrel is Jarko de Witte aanwezig met zijn interactieve, reizende kunstwerk. Met ‘the growing wall of love’ tracht hij het gat tussen religie en de LHBTQIA+ community te dichten. Jarko brengt zijn camera mee zodat ook jij kan bijdragen aan dit groeiende kunstwerk.

 

Kosten

Deze voorstelling is gratis te bezoeken. En is inclusief garderode, een kopje koffie of thee voorafgaand en een drankje na afloop.  Met dank aan o.a. de Gemeente Ede. Reserveer wel even je plekje via de knop tickets.

Let op: er staat dat een ticket €0,05 kost. Als je in het invulveld Actiecode de code Gratis invult, dan wijzigt de prijs naar € 0,-