GULLIVERS REIZEN (8+)

GULLIVERS REIZEN (8+)

Maxtak en theater Sonnevanck

Informatie

  • Prijs €15,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start zaterdag 3 februari 2024 15:00
  • Einde zaterdag 3 februari 2024 16:10
Archief

Familievoorstelling

Theater

Over de voorstelling

Magisch muziektheater over de vraag: WIE DENK JE WEL NIET DAT JE BENT?

Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud werd ze uitgeroepen tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde was ze wereldkampioen zeilen voor kleuters. Inmiddels is ze niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Maar ja, dat krijg je, als Slimste Mens. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.

Totdat Gul besluit als jongste mens ooit de wereld over te zeilen. Gesponsord en wel. Met grote verwachtingen. Internationaal ook. Want als je alles al kan en weet, moet je ook steeds harder bewijzen dat dat waar is. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen en ontmoetingen met oorlogszuchtige en ijdele mini-mensjes, vretende en hebberige reuzen zo hoog als flatgebouwen, zingende paarden en opdringerige monsters. Bij thuiskomst lijkt alles wat gewoon was, vreemder dan ooit. Of is het Gul zelf die veranderd is?

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726, op humorvolle wijze tot leven. Een swingende familievoorstelling vol live muziek, zang en videoprojectie over de vraag: wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders?

Familevoorstelling 8+

De pers over Gullivers reizen

Kidsweek: Gullivers reizen: op reis naar je eigen gelijk | Kidsweek

“Gullivers reizen gaat over de woelige baren van het hedendaagse leven. Deze voorstelling geeft commentaar op volwassenen die er maar een potje van maken. (…) Gul redt het. En maakt van haar eerste soloreis om de wereld, een reis naar haar eigen gelijk én geluk.” ★★★★

Volkskrant: Met ‘Gullivers reizen’ maakt Marije Gubbels een warmbloedig verhaal van een hardvochtige satire (volkskrant.nl)

“Met ‘Gullivers reizen’ maakt Marije Gubbels een warmbloedig verhaal van een hardvochtige satire.” ★★★

 

Na afloop leuke workshop

Na afloop zijn de kinderen van harte welkom voor een leuke gratis workshop, helemaal in thema van de voorstelling. En met een glaasje limo en wat lekkers.