FUSE

FUSE

Fuse Live

Informatie

  • Prijs €28,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start donderdag 4 april 2024 20:15
  • Einde donderdag 4 april 2024 21:45
Archief

Klassiek

Theater

Over de voorstelling

Het perfect op elkaar ingespeelde zestal Fuse weet zijn achtergronden in klassiek en jazz om te zetten in een muzikale wereld die je alleen bij hen kunt vinden.
Het brengt unieke, voor het ensemble geschreven muziek van een enerverende generatie (inter)nationale componisten samen met inspiratiebronnen als Miles Davis of Maurice Ravel.

Van prachtige melodieën tot rauwe improvisaties; de groep weet de veelzijdigheid van zijn bezetting maximaal te benutten en zich op die manier steeds weer te vernieuwen. Loeistrak, fris en uit het hoofd.

‘Fuse heeft dat geheimzinnige méér’, schreef hetNRC. Onmisbaar voer voor de muzikale omnivoor; met muziek van Fuse, Joey Roukens, Thomas Beijer, Bryce Dessner en anderen.

Fuse is winnaar van de Edison Klassiek Publieksprijs en sinds 2015 de huisband van tv-programmaPodium Klassiek/Witteman. Onlangs verscheen het vierde albumMikrokosmos.

Fuse: Adriaan Breunis: altviool | Daniel van Dalen: drums | Emma van der Schalie: viool | Julia Philippens: viool | Mascha van Nieuwkerk: cello | Tobias Nijboer: contrabas

De pers over FUSE

Haarlems Dagblad: ‘Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal.’

Klassieke Zaken: ‘Fuse staat synoniem voor muzikaal avontuur.’
NRC: ‘Fuse heeft dat geheimzinnige méér’.

 

Voorprogramma Meesters & Gezellen

Voorafgaand aan het concert ben je om 19:30 uur welkom bij een gratis voorprogramma. Het Muziekplein verzorgt een serie van 6 voorprogramma’s onder de naam “Meesters en Gezellen” bij diverse klassieke concerten van Cultura. In het Muziekplein werken professionele muziekdocenten met veel plezier, inzet en vakmanschap samen. Via hun zelfstandige lespraktijken geven ze muziekles en begeleiden zij samenspel en ensembles.

“Sans paroles”
Een voorprogramma met piano en dwarsfluitmuziek, waarin de tijdloze werken van Gabriel Fauré en Claude Debussy samensmelten met de verstilde klanken van Eric Satie en de opwindende jazz van George Gershwin.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Yvonne Werkhoven en Marieke Huls, leerlingen van dwarsfluitdocente Marijke de Jong en Mariëlle van den Eijkel en Elsbeth van Leerdam piano. Het geheel staat o.l.v. pianodocente Micha van Weers.

 

Volop genieten

Een kaartje is inclusief inleiding, garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan het concert én een drankje na afloop.

Profiteer van seriekorting

Stel je eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvang je een mooie korting. Je bestelt dan een kaartje voor de gereduceerde prijs van € 23,50 per kaartje per geselecteerde concert. Lees meer.