Expositie: Corina Stigter en Petra ten Brinke

Expositie: Corina Stigter en Petra ten Brinke

8 maart t/m 5 mei

Informatie

  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start vrijdag 8 maart 2024 10:00
  • Einde zondag 5 mei 2024 17:00
Gratis

Galerie

Expositie in de galerie

Kom kijken naar de expositie “Corina Stigter en Petra ten Brinke” in de galerie van Cultura. Deze unieke samenkomst van twee kunstenaars neemt je mee op een reis door mysterie en detail.

In de tekeningen van Petra ten Brinke wordt de verbeelding geprikkeld door halfverlichte ruimtes die net buiten het kader lijken te vallen. Contrasten, zowel zacht als hard, spelen een spel van spanning en diepte. Alledaagse taferelen krijgen een aura van ongrijpbaarheid, terwijl ze toch tastbaar blijven door subtiel gebruik van lichtreflectie en schaduw.

Corina Stigter, daarentegen, toont haar meesterschap in het vastleggen van details. Elk werk is doordrenkt met subtiele nuances, van een hand rustend op een schouder tot het fijne kuiltje in een wang. Haar bronmateriaal, afkomstig uit gevonden foto’s, wordt opnieuw gefotografeerd, uitvergroot en afgedrukt, waarbij het raster van het drukwerk zichtbaar wordt en de beelden een zekere zachtheid krijgen.

Het echte magische gebeurt wanneer Stigter de verschillende foto’s begint te combineren, rechtstreeks op de wand prikt en ze ten opzichte van elkaar rangschikt. Elk beeld vertelt een verhaal van fragmenten, soms verrijkt met toegevoegde objecten die een rijke geschiedenis en betekenis suggereren. Het is alsof je door een labyrint van herinneringen dwaalt, waar elk detail een nieuw hoofdstuk onthult.

Opening expositie

Op 10 maart vanaf 15.00 uur in er een feestelijke opening van de tentoonstelling. Maak persoonlijk kennis met de kunstenaars en hun inspiratiebronnen. Kom binnen en laat je verwonderen.