Edese museumroute

Edese museumroute

Informatie

  • Locatie Op locatie
  • Start donderdag 2 november 2023 00:00
  • Einde zondag 31 december 2023 00:00
Archief

Erfgoed

Zes Edese musea grijpen het thema ‘Eureka’ aan om de veelzijdigheid op het gebied van erfgoed in deze gemeente te presenteren. Door middel van een museumroute langs zes verschillende exposities ontdek je uiteenlopende onderwerpen die variëren van archeologische vondsten tot innovaties binnen de tegelindustrie. Ga op pad en ontdek via de museumroute alle Eureka-verhalen in de gemeente Ede!

Speciaal voor deze museumroute is er een magazine uitgebracht. Klik hier om het magazine digitaal te bekijken.

Eureka!

Eureka! Door de eeuwen heen hebben talloze vondsten en uitvindingen, klein of groot, het leven van de mens beïnvloed. Zij hebben bijgedragen aan de manier waarop we vandaag de dag leven. Nog steeds (her)ontdekken we elke dag: schilders die in de vergetelheid zijn geraakt, landschappelijke contouren die ons vertellen over historische gebeurtenissen, bijzondere technieken.

Welk Eureka-moment heb jij in jouw collectie? Deze vraag stelden we aan 6 musea in de gemeente Ede. En met een verrassend resultaat. Van het Kijk – en Luistermuseum tot Museum Deelen, ieder museum heeft zijn eigen insteek en daarover een tentoonstelling samengesteld. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder de verschillende exposities:

De deelnemende musea zijn: Museum Lunteren, Historisch Museum Ede, Kijk – en Luistermuseum, Nederlands Tegelmuseum, Museum Deelen en Platform Militaire Historie Ede.

Let op! De openingstijden van de zes musea verschillen. We raden aan om van tevoren de openingstijden te controleren.