Ede kiest een nieuwe stadsdichter

Ede kiest een nieuwe stadsdichter

Informatie

  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start maandag 15 januari 2024 20:00
  • Einde maandag 15 januari 2024 23:00
Archief

Event

Activiteit

Onze eigen stadsdichter Larissa Verhoeff heeft besloten het stokje van de stadsdichter over te dragen. Na haar verkiezing in 2018 heeft ze zich onvermoeibaar ingezet voor de poëzie en voor de stad Ede.

Nu is het tijd voor een nieuw dichttalent. Hij/ zij mag tijdens belangrijke gebeurtenissen achter de lessenaar plaats nemen en woorden van verbinding spreken, of net even een ander geluid laat horen. Het is een hele eer om je de stadsdichter van Ede te mogen noemen.

Op maandag 15 januari kiest de jury, samen met het publiek, uit alle kandidaten de beste opvolger. De jury bestaat dit jaar uit wethouder Karin Bijl-Mannaerts, directeur van Cultura Gerry Poelert, journalist van Ede Stad Diana Kervel en uittredend stadsdichter Larissa Verhoeff. Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan door een mail te sturen naar eroordink@cultura-ede.nl.

De avond wordt gepresenteerd door Matthijs Vertegaal van de Spelmakerij.

Aanvang 20.00 uur, entree gratis (meld je alsjeblieft wel even aan via eroordink@cultura-ede.nl), locatie Cultura, Molenstraat 45, Ede.

Een programma van de Cultura en Ede Stad, mogelijk gemaakt door de gemeente Ede. Als je mee wilde dingen naar deze titel, moest je je aanmelden voor vrijdag 15 december. Je kunt je niet meer aanmelden.