CLUB CLASSIQUE & ABDELKADER BENALI

CLUB CLASSIQUE & ABDELKADER BENALI

Een nacht met Sjahrazade

Informatie

  • Prijs €28,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start woensdag 13 december 2023 20:15
  • Einde woensdag 13 december 2023 21:30
Archief

Klassiek

Theater

Over de voorstelling

Een concert vol Oosterse tapijten en waterpijpen.

Abdelkader Benali vertelt verhalen uit duizend-en-een-nacht, omlijst door de mooiste oriëntaalse en klassieke muziek. Van Rimski-Korsakovs Sheherazade via de volksdansen van Bartók tot de moderne Turkse componist Fazil Say.

De tiran van Bagdad is bedrogen in de liefde en zweert wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend ombrengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Zo hoopt ze niet alleen haar eigen lot te keren, maar ook dat van alle andere vrouwen. Zal het haar lukken?

CLUB CLASSIQUE

Je komt ze overal tegen: in de concertzaal, om de hoek in het café, thuis op de buis, zomaar in het wild op een weiland en nu dus ook in de theaters! Voorstellingen van Club Classique zitten vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique.

Voorprogramma Meester & Gezellen

Voorafgaand aan het concert ben je om 19:30 uur welkom bij een gratis voorprogramma. Het Muziekplein verzorgt een serie van 6 voorprogramma’s onder de naam “Meesters en Gezellen” bij diverse klassieke concerten van Cultura. In het Muziekplein werken professionele muziekdocenten met veel plezier, inzet en vakmanschap samen. Via hun zelfstandige lespraktijken geven ze muziekles en begeleiden zij samenspel en ensembles.

Kamerorkest Opus 55

Het Kamerorkest Opus 55 uit Ede duikt in de sprookjes van Duizend-en–één nacht met het prachtige stuk van de Perzische vertelster Sheherazade van Rimsky-Korsakov. Geïnspireerd door deze vertelster blijven we even stilstaan op de Perzische Markt van A. Ketèlbey. We horen de kamelen vanuit de woestijn de stad naderen, op de markt horen we de jammerende bedelaars, een prinses gedragen door bediendes komt langs om naar de jongleurs te kijken, een Kalief kijkt rond. Langzaam trekt iedereen weer weg van de markt, de kamelen verdwijnen in de verte. Alleen een bedelaar, Aladdin genaamd, blijft achter en wrijft een oude lamp op. Kamerorkest Opus 55 zal tot slot delen uit de musical Aladdin van A. Menken spelen.

Volop genieten

Een kaartje is inclusief inleiding, garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan het concert én een drankje na afloop.

Profiteer van seriekorting

Stel je eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvang je een mooie korting. Je bestelt dan een kaartje voor de gereduceerde prijs van € 23,50 per kaartje per geselecteerde concert. Lees meer.