Boekpresentatie ‘Tot aan de overkant’

Boekpresentatie ‘Tot aan de overkant’

Annerieke van Vianen en Marianne van Elst-Sijtsma

Informatie

  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start dinsdag 9 juli 2024 20:00
  • Einde dinsdag 9 juli 2024 21:30
Archief

Event

Activiteit

Annerieke van Vianen en Marianne van Elst-Sijtsma wisten al snel dat ze de verhalen van de vluchtelingen die ze in hun werk in het kamp op Lesbos leerden kennen, met anderen moesten delen. Niet lang erna begonnen ze aan het boek ‘Tot aan de overkant’, dat nu verkrijgbaar is. Op dinsdagavond 9 juli organiseren zij er in Cultura een gratis lezing over.

‘Tot aan de overkant’ is een boek met 63 verhalen en foto’s van mensen die afkomstig zijn van over de hele wereld. Mannen, vrouwen en kinderen op de vlucht, maar ook inwoners van het Griekse eiland Lesbos, die in hun werk en dagelijks leven te maken hebben met vluchtelingen. Het boek gaat dus niet alleen over de gebeurtenissen in het land van herkomst, waar mensen te maken hebben gehad met oorlog, geweld en verdrukking. Het laat ook zien hoe het is aan de overkant, in een vluchtelingenkamp op een Grieks eiland. Ten slotte delen veel mensen in het boek hun toekomstdromen en verlangens, want voor velen van hen is de eindbestemming nog lang niet bereikt.

Tijdens de lezing nemen Annerieke en Marianne jullie mee in het proces van het schrijven van het boek, worden er een aantal verhalen uit het boek gedeeld en foto’s tentoongesteld en is het uiteraard mogelijk om een of meerdere exemplaren van het boek aan te schaffen. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit evenement bij te wonen en de auteurs te leren kennen en bovenal geraakt te worden door alle verhalen die in het boek te vinden zijn.

Wil je bij de lezing aanwezig zijn? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. 

Lezing Tot aan de Overkant
Met hoeveel mensen kom je naar de lezing?