Boekpresentatie ‘Eetbare Wildernis’ van Annick Gaarthuis

Boekpresentatie ‘Eetbare Wildernis’ van Annick Gaarthuis

Prentenboek over permacultuur

Informatie

  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start woensdag 6 december 2023 14:00
  • Einde woensdag 6 december 2023 17:00
Archief

Event

Activiteit

Bibliotheek

Eetbare Wildenis

Op deze middag presenteert Annick Gaarthuis haar prentenboek ‘Eetbare Wildernis’. ‘Eetbare Wildernis’ gaat over een groepje kinderen dat droomt van een wereld waarin mens, natuur en dier in harmonie leven. De prachtig geïllustreerde pagina’s behandelen onderwerpen als bodemleven, composteren en voedselbossen, waardoor kinderen op een boeiende manier leren over duurzaamheid en de veerkracht van onze aarde. Wat het prentenboek bijzonder maakt, is dat er meer dan 60 eetbare planten in voorkomen!

Annick vertelt deze middag meer over het boek en ze gaat natuurlijk voorlezen. De boeken zijn te koop en de kinderen krijgen een kleurplaat.

Over de maker

Annick, afgestudeerd aan de kunstacademie AKV Sint Joost, is kunstenaar en docent met een passie voor natuur en creativiteit. Haar werk, geïnspireerd door reizen en landschappen, toont haar diepe verbondenheid met de natuur.

Tijdens haar studie in permacultuur zag ze hoe veerkrachtig de natuur is en de vele mogelijkheden om hier positief aan bij te dragen. Het gebrek aan geïllustreerde boeken over permacultuur inspireerde haar om dit boek te maken, gevoed door alle prachtige projecten die ze in het hele land bezocht – van voedselbossen en regeneratieve boerderijen tot permacultuurtuinen. Bekijk Annicks werk: www.natuurkunstenaar.nl en www.annickgaarthuis.nl