BAROKOPERA AMSTERDAM

BAROKOPERA AMSTERDAM

The Fairy Queen | Een Midzomernachtsdroom

Informatie

  • Prijs €28,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start woensdag 8 mei 2024 20:15
  • Einde woensdag 8 mei 2024 22:00

Dans

Klassiek

Theater

Over de voorstelling

Bollywood meets Barok in een sprookjesopera over alle facettes van de Liefde. 

Opera saai en oubollig? Niet bij Barokopera Amsterdam. Met A Fairy Queen, een Midzomernachtsdroom brengt BarokOpera Amsterdam het meesterwerk van Shakespeare samen met de adembenemende muziek van Purcell. Als favoriete hofcomponist van William en Mary, het Engels-Nederlands paar dat eind zeventiende eeuw regeerde, rijpte Purcell in twee werelden: die van de geniale hoveling en van de bevlogen theaterman. Ter viering van het vijftienjarig huwelijk van de vorsten componeert hij in 1692 de (semi)-opera ‘The Fairy Queen’, waarin de liefde wordt bezongen.

Een danseres/performer, een acrobate, 5 zangers met 8 barok- en 2 Indiase instrumentalisten spelen, zingen en nemen het publiek mee in geestige en dramatische dialogen, geïnspireerd op Shakespeares originele libretto.

Purcells mooiste muziek, geïnspireerd door Shakespeares meesterwerk.

Artistieke & muzikale leiding: Frédérique Chauvet | regie & choreografie: Bram de Beul | Kostuums: Lobke Houkes | Decor & licht: Lars Huijgens.

De pers over

BarokOpera Amsterdam weet met A Fairy Queen een levendige en kleurrijke versie neer te zetten waarin alle ruimte is voor opera, toneel, pantomime, dans en acrobatiek  (Place de l’Opera 09 feb. 2024)

 

Inleiding

Voorafgaand aan het concert ben je welkom om 19:30 uur welkom bij de gratis inleiding.

Volop genieten

Een kaartje is inclusief inleiding, garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan het concert én een drankje na afloop.

Profiteer van seriekorting

Stel je eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvang je een mooie korting. Je bestelt dan een kaartje voor de gereduceerde prijs van € 23,50 per kaartje per geselecteerde concert. Lees meer.