BAROKOPERA AMSTERDAM

BAROKOPERA AMSTERDAM

The Fairy Queen

Informatie

  • Prijs €28,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start woensdag 8 mei 2024 20:15
  • Einde woensdag 8 mei 2024 22:00

Dans

Klassiek

Theater

Over de voorstelling

Barokmuziek ontmoet Bollywood dans: een sprookjesopera waarin de fascinatie voor andere culturen centraal staat.

Dansers, zangers en instrumentalisten spelen, zingen en nemen je mee in geestige en dramatische dialogen, geïnspireerd op Shakespeares beroemdeMidzomernachtsdroommetPurcellsmooiste muziek.

Purcell

Als favoriete hofcomponist van William & Mary(het Engels-Nederlands paar dat eind 17de eeuw regeerde) isPurcellgerijpt in twee werelden: die van de geniale hoveling én van de bevlogen theaterman. Ter viering van het vijftienjarig huwelijk van de vorsten componeert hij in 1692 de (semi-opera)The Fairy Queenwaarin de vele facetten en gemoedstoestanden van de liefde worden bezongen.

Het libretto is geïnspireerd op het toen al beroemde toneelstuk van Shakespeare “A Midsummernight Dream”:Vier geliefden ontvluchten de meedogenloze wet van hun ouders naar een magisch bos waar Oberon en Titania over de ‘fairies’ regeren. Op dat moment is er een heftige ruzie tussen koning Oberon en koningin Titania over de voogdij van een Indiase jongen. Om te overwinnen beveelt Oberon aan de elf Puck de magische bloem te zoeken waarvan het sap een betoverend effect heeft : degene die het sap in zijn ogen krijgt wordt verliefd op het eerste wezen dat hij/zij ziet bij het ontwaken, mens of dier…

Bollywood

De Indiase dans slaat bruggen tussen traditie, historie en moderniteit: Bollywood dans is veelzijdig in zijn expressie, prikkelt de fantasie en vormt een uitstekende leidraad door de voorstelling heen. In de geest van Purcells muziektheater zal elke akte door een Bollywood geïnspireerd ballet worden afgesloten: klassiek, populair, sensueel of macho-achtig.

Tot slot, een ode aan het huwelijk: eind goed al goed.

 

Inleiding

Voorafgaand aan het concert ben je welkom om 19:30 uur welkom bij de gratis inleiding.

Volop genieten

Een kaartje is inclusief inleiding, garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan het concert én een drankje na afloop.

Profiteer van seriekorting

Stel je eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvang je een mooie korting. Je bestelt dan een kaartje voor de gereduceerde prijs van € 23,50 per kaartje per geselecteerde concert. Lees meer.