André het Astronautje (4+) – Nationaal theaterweekend

André het Astronautje (4+) – Nationaal theaterweekend

Familievoorstelling voor €5,00,-

Informatie

  • Prijs €5,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start zondag 28 januari 2024 15:00
  • Einde zondag 28 januari 2024 16:00
Archief

Familievoorstelling

Nationaal Theaterweekend

Theater

Over de voorstelling

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte?

In ‘André het Astronautje’ onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij is druk in de weer op aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd.

Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert, zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. Het is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek ‘André het Astronautje’, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

Nationaal Theaterweekend

Ook dit seizoen neemt Cultura deel aan het Nationaal Theaterweekend, dat plaatsvindt op 27, 28, 29 januari. Tijdens het Nationaal Theaterweekend koop je een kaartje voor een familievoorstelling voor € 5,00.

Na afloop leuke workshop

Na afloop zijn de kinderen van harte welkom voor een leuke gratis workshop, helemaal in thema van de voorstelling. En met een glaasje limo en wat lekkers.