Agrarisch Natuurbeheer: filmvertoning ‘Heggeweer’

Agrarisch Natuurbeheer: filmvertoning ‘Heggeweer’

Landbouw en Natuur

Informatie

  • Prijs €0,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start woensdag 4 september 2024 20:15
  • Einde woensdag 4 september 2024 22:00
Archief

Film

Te gast

Over deze film

Op 4 september organiseert gemeente Ede een inspirerende avond in filmhuis Cultura over agrarisch natuurbeheer, speciaal voor boeren en iedereen die betrokken is bij het agrarisch cultuurlandschap.

Tijdens deze gratis filmavond in Cultura vertonen we de film Heggeweer, die prachtig laat zien wat agrarisch natuurbeheer kan opleveren. De Vereniging Streekbeheer Rijnstromen, die dit jaar haar 25-jarig bestaan viert, staat centraal in deze bijzondere productie van Erik den Boer en Bram Sturm.

Schitterende natuurbeelden
De film volgt een groep grondeigenaren en boeren die natuurbeheer uitvoeren op hun land. Ze graven poelen voor amfibieën, leggen akkerranden aan, maaien pas als de weidevogels uitgebroed zijn, planten nieuwe heggen en hagen, en creëren plasdrasgebieden. De film toont schitterende beelden van de natuur die hierdoor ontstaat, zoals weidevogels, insecten, ringslangen en jagende velduilen.

Reserveer uw kaartje(s)
Aanmelden is noodzakelijk. U kunt uw kaartje(s) reserveren via de link op deze pagina.
Kies bij betaling voor actiecode:HEG24 voor een gratis ticket.

Netwerken en proeven
Voorafgaand en in de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van lokale boerenproducten. Gemeente Ede biedt u een drankje aan.

Praat mee over agrarisch natuurbeheer
Na de pauze delen twee boeren uit de gemeente hun ervaringen met agrarisch natuurbeheer. Ze nodigen u uit om mee te praten over wat dit kan betekenen voor uw bedrijf of omgeving.

Praktische Informatie
Inloop: 19:45 uur
Filmvertoning: 20:15 uur – 21:00 uur
Pauze en nagesprek met Edese boeren: 21:00 – 22:00 uur