CELLOSONATE

CELLOSONATE

Chasing Shadows

Informatie

  • Prijs €28,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start woensdag 11 december 2024 20:15
  • Einde woensdag 11 december 2024 22:30

Klassiek

Theater

Over de voorstelling

Chasing Shadows is een zinsbegoochelende, visueel prikkelende en absurdistische muziektheatervoorstelling over de schaduwkanten van het menszijn. De wens om loepzuiver het goede te doen versus het modderbesmeurde dagelijkse geschipper tussen gegeven omstandigheden. Het najagen van fluweelzachte goudomrande dromen versus de koude realiteit van het staren naar badkamertegels met kalkaanslag. In een aaneenschakeling van scènes doorloopt de voorstelling een achtbaan aan situaties en emoties. De vervreemding slaat regelmatig op komische wijze toe. Een cello wordt een geliefde die betast wordt, of een stofzuiger, of een anatomisch object op de ontleedtafel.

Twee vrouwen met hun cello’s bewegen zich over het podium. Zijn zij elkaars alter ego? Zussen? Geliefden? Rivalen? Twee toevallig-op-elkaar-aangewezenen? De twee cellisten schieten heen en weer tussen samengaan en uiteengaan. Tussen hun eigen weg kiezen en met de ander mee gaan. Tussen hetzelfde zijn en verschillend zijn. Wanneer gaat het zich welwillend voegen naar de ander over in het zich tegen de ander keren? Van meewerken naar tegenwerken, van gezelligheid naar irritatie, van harmonie naar dissonantie, van liefde naar haat, van zin naar tegenzin?

De muziek, gecomponeerd door Mayke Nas en Katharina Gross, gaat van opzwepende stapelingen van geluid tot aan poëtische verstilling. Ria Marks regisseert en lichtontwerper Floriaan Ganzevoort creërt een intrigerend spel van licht en schaduw.

 

Doris Hochscheid – concept, cello, arrangement, spel

Katharina Gross – concept, cello, compositie, spel

Mayke Nas – concept, compositie

Ria Marks – concept, regie

Floriaan Ganzevoort – lichtontwerp

 

Volop genieten

Een kaartje is inclusief inleiding, garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan het concert én een drankje na afloop.

Profiteer van seriekorting

Stel je eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvang je een mooie korting. Je bestelt dan een kaartje voor de gereduceerde prijs van € 23,50 per kaartje per geselecteerde concert. Lees meer.